Ismeretlenek csoportosan pakisztáni és szíriai állampolgárokra támadtak vasárnap este a németországi Kölnben, a város pályaudvarának a környékén.

Egy húsz fős csoport hat pakisztánit támadott meg, közülük kettőt sérülésekkel kórházba szállítottak. Nem sokkal később öt személy megtámadott egy 39 éves szíriait, aki könnyebben megsérült. A rendőrség súlyos testi sértés gyanújával nyomozást indított. Azt nem tudni, hogy az elkövetőket idegenellenesség vezérelte-e.

A rendőrségnek már vasárnap délután voltak olyan információi, amelyek szerint bizonyos személyek csoportban szándékos provokációkra készülnek, ezért jelentős érőkkel volt jelen a belvárosban. A rendőrök négy személyt előállítottak, majd elengedték őket. Egyelőre nem tudni, hogy ők a támadók közé tartoztak-e.

Az indulatok az után szabadultak el Németországban, hogy szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni dóm előtti téren. Kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS