A Handelsblatt című üzleti lap A kerítések Európája címmel közölt vezércikket, amelyben a szerző, Hans-Peter Siebenhaar kiemelte, hogy a visegrádi országok “nyílt kihívást” intéztek Németországhoz.

A Handelsblatt szerzője szerint, sok tagország “pénzkiadó automatának nézi az Európai Uniót”, és sok “posztkommunista országban törölték a szókincsből a szolidaritás kifejezést”. Hangsúlyozta: nem szabad engedni, hogy ne legyen “pénzügyi következménye” a legtöbb kelet-európai országra jellemző szolidaritáshiánynak.

Orbán Viktor a “bezárkózás és idegenellenesség” politikáját követve a korábbi elszigeteltség után létrehozott “Keleten egy politikai szövetséget, amely sérti a német érdekeket”, és “ravaszsággal és pimaszsággal sikerült elszigetelnie német kollégáját az Európai Unióban”.

Nagyon nem tetszik a Nyugatnak, és különösen Németországnak hogy a volt szocialista országok képesek összefogni. Igen valószínű, hogy ismét a lengyeleket édesgetik magukhoz és bomlasztják szét ezt a szövetséget. Ahogy történt ez tavaly szeptemberben az első menekült kvóta szavazásánál.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS