Hagyományosan az angol és a walesi pubok csak este 11-ig lehetnek nyitva azonban II. Erzsébet brit királynő születésnapján, június 10-én, és 11-én 2 órával tovább lehetnek nyitva a kocsmák

Mindez persze nem azt jelenti, hogy Angliában nem lehet inni 11 után, hiszen a „night club”-ok bármeddig nyitva tarthatnak és szolgálhatnak fel alkoholt, a pubok mégis ragaszkodnak a kötelező záróra intézményéhez. Egy-egy kivételes napnak azért örülnek.

II. Erzsébet brit királynő, vagyis Elizabeth Alexandra Mary Windsor valójában 1926. április 21.-én született, két óra negyven perckor született anyai nagyapja londoni házában. A királynőnek két születésnapja van, egy hivatalos és egy nyilvános.

Ennek több oka van, egyrészt az “igazi” szülinapot a családja körében ünnepelheti a királynő, míg a másikat az alattvalóival tölti. Másrészt egy királyi szülinapnak muszáj egy nyári hétvégén lennie, hogy a britek nyugodtan, és a szabadban ünnepelhessenek.

A királynő idei, hivatalos születésnapja egybeesik két brit válogatott debütálásával a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Wales Szlovákiával, Anglia pedig Oroszországgal játszik majd 11.-én, szombaton.

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS