AHolborn állomás utasait ismét megkérték, hogy hat hónapig felejtsék el a jobb oldali gyors-sávot a mozgólépcsőn, ezzel csökkentve a sorokat és elkerülve a dugók kialakulását.

Tavaly már három héten keresztül tesztelték ezt a szabályváltozást, az adatok elemzéséből kiderült, hogy 30%-al több utas tudott egy időben a mozgólépcsőn utazni.  Így az állomás vezetése úgy döntött. hogy április 18.-tól 6 hónapon keresztül a négy mozgólépcsőből egyen megszüntetik a “Stand on the right” szabályt.

Peter McNaught a Central Line műveleti igazgatója szerint: Holborn az egyik legforgalmasabb állomás Londonban, évi 56 millió utast szolgál ki. Az állomás különösen terhelt a reggeli és az esti csúcsidőben, ezért állomáshoz 2022-ig a jelenlegi mellé még egy bejáratot terveznek, ami 80% növelné az állomás kapacitását.

Felmérések szerint a metrózó londoniak negyede szereti meggyorsítani mozgólépcsőzését gyaloglással; a bal-jobb szabályt 90 százalékuk tartja be. A külföldi tapasztalatok sokfélék. Sanghajban csak az utasok három százaléka szeret(ne) gyalogolni. Torontóban biztonsági megfontolásokból nem erőltetik a baloldali sétát. Tokióban be is tiltották – de a tiltást soha nem kényszerítették ki.

Csökkenteni fogja torlódásokat ha mozgólépcsőkön megtiltják a gyalogást?

Loading ... Loading ...

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

NINCS HOZZÁSZÓLÁS