Természetesen a cím legalább annyira ironikus mint maga a magyar kormány által indított fiatalokat “hazacsábító” program.

A 2015 tavaszán indított ‘Gyere Haza, fiatal!’ kormányprogram több ezer külföldön dolgozó fiatalt csábítana haza. A kísérleti projekt első körben az Egyesült Királyságban dolgozó ötven fiatal hazahívását célozta meg, erre mintegy 100 millió forintot költenek.

Kevesebb mint egy év alatt sikerült az ötven fős keretet túlszárnyalni tizenöt fővel. Így összesen 65 fiatal magyarországi elhelyezkedését és munkavállalását segítették elő kilenc hónap alatt.

A program hivatalos oldalára több ezren regisztráltak, ami nem meglepő mivel állásajánlatok csak regisztráció után lesznek elérhetőek. Hivatalos közlemény szerint 1200 állásajánlat van az oldalon, de valós szám közelebb lehet a 200 álláshirdetéshez. A felhozatal vegyes, az éttermi dolgozótól a gazdasági vezetőig találunk pocizókat.

Van még négy darab sikertörténetet és egy interjúban Iza elmeséli hazatérésének történetét. Ezek a történek erősen PR szagúak, különösen a HR-es hölgyel készült riport. Persze nem kell sok sikertörténetet várni, mert mint az RTL Klub videójából kiderült ez “gátolná” a visszatérők beilleszkedését.

Nagyon jó lenne egy ilyen program, ha valódi szándékot éreznének mögötte a külföldön élők. de így csak egy tipikus “magyar” történet amiben milliókat herdálnak el kormánypropagandára valódi eredmény nélkül.

Mit ajánlhatna a magyar kormány neked, hogy hazaköltözz?

Szavazás eredményének megtekintése

Loading ... Loading ...

NINCS HOZZÁSZÓLÁS