Még sohasem jártál a St. Paul Cathedral-ban (Szent Pál Székesegyházban)? Nem probléma, ha van kedved ezt akár ma is megteheted – virtuálisan.

A Google Cultural Institute és a Szent Pál Székesegyház összeállt egy fantasztikus projektre, melynek lényege, hogy igen nagy felbontású képek készülhettek az épület homlokzatáról, belsejéről és a toronyból is, ahonnan kiváló kilátás tárul elénk. A képek és az internet segítségével az érdeklődők akár távoli tájakról is egyszerűen sétálhatnak a megszentelt épületben.

Egy bizonyos Gigapixel technológia segítségével a belső kupoláról például sokkal részletesebb képeket láthatunk online, mintha csak a nyakunkat nyújtogatnánk felfelé a helyszínen.

Egy másik funkció lehetővé teszi, hogy egy virtuális sétát tegyünk az épületben és ennek talán egyik legjobb része az, hogy a Google Street View kiterjed a kupolából látható kilátásra is. Ennek segítségével azok is kitekinthetnek a városra, akik egyébként bizonyos korlátaik miatt fizikailag nem lennének képesek megmászni a lépcsőket.

A galéria ide kattintva érhető el.

Publikálva az Idegenvezetés London jóváhagyásával.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS