Az angol labdarúgó-Premier League-ben játszó Liverpool kifogásolható szereplése ellenére is, a klub vezetés 59 fontról 77 fontra emelte a legolcsóbb belépődíjat.

A vezetőség részben azzal indokolta döntését, hogy a stadionfelújítás előtt állnak – 45 ezerről 59 ezerre bővül a befogadóképesség a 100 millió fontos beruházás nyomán. Csakhogy eddig is a Liverpoolnál volt az egyik legdrágább a jegyár, már ami az angol élvonalt illeti.

A Sunderland elleni bajnoki selejtezőn a Liverpool szurkolói, jelképesen a 77. percben kivonultak a stadionból. Az ekkor még 2-0-ra vezető a Liverpool, két gólt kapott 13 perc alatt, így a kiesés szélén álló Sunderland kiegyenlített.

A szurkolók tiltakozása érthető, mivel a következő szezontól a klubokat tömörítő liga évi 5,1 milliárd fontot kap televíziós jogdíjakból. Ehhez jön hozzá további három milliárd font az országon kívüli tévétársaságokkal kötött közvetítési szerződésekből.

A tulajdonos Fenway Sports Group a történtek után nyílt levélben kértek elnézést a szurkolóiktól és bejelentették, hogy átnézik a lehetőségeket, miként csökkenthetnék a belépők árát.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS